Teeme ise / 09/12/2017

Kuidas teha võid

Maitsva ja värske isetehtud või valmistamiseks kulub ainult viis minutit, proovi järele!

Mikserda 2 dl 35% rõõska koort kuniks see läheb teraliseks ja massist hakkab eralduma võipiima. Kalla saadud piim teise nõusse, hõõru massi puulusikaga edasi, sest piima eraldub edasise segamise käigus veelgi.

2 dl koorest saab umbes 75 g võid ja 1 dl või- ehk rõõsat petipiima. Lisa maitse järele soola, hakitud ürte.

teemeise_või teemeise_või2

Kui mikserit ei ole käepärast, loksuta rõõska koort kinnises purgis pool tunnikest ja tulemus on sama.

Või säilib külmkapis 3-4 päeva. Tea, et kuumutatud (ja seejärel jahutatud) koorest valmistatud või säilib kauem (mõned nädalad).

Võipiima (ingl. k. buttermilk) ära minema viska, sest see sobib imehästi erinevates küpsetistes ja pannkookides vedeliku (vesi, piim, koor) asemel.




Eelmine postitus
Kuidas teha ise hapupiima
Järgmine postitus
Karamellkaste
3 Kommentaari

January 28, 2015

Maapiim annab palju koort,”korjan” ja teen võid,vahest lisan soolahelbeid.Nii nämma, suussulav ja eriti hea sooja omaküpsetatud leiva või saiaga,klaas külma piima juurde 🙂


September 12, 2017

Unustasite lisada, et peti kurnamise järel tuleb lisada külma vett ja pett võist välja pesta, siis säilib või kauem. Olen piimanduses tööl.


    September 13, 2017

    Aitäh NotaBene selle sisuka täienduse eest! 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kuidas teha ise hapupiima
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.