Rikkalikud ja tummised küpsised, mis valmivad ilma nisujahuta. Sellest kogusest saad ca 15 küpsist.

  • 200 g mandleid
  • 2 dl suhkrut
  • 1/4 tl kaneeli
  • 1/4 tl soola
  • 3 spl kakaopulbrit
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 2 munavalget

 

 

Haki mandlid ja šokolaad peenemaks. Sega kakaopulber, suhkur, kaneel, sool, hakitud mandlid ja hakitud šokolaad.

Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Peata mikseri töö ja sega käsitsi sisse kuivained. Taigen ei tohi olla vedel, vaid muffinitaina laadse paksusega.

Tõsta 1 dessertlusikatäis taigent küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jätka nii ülejäänud tainaga. Arvesta, et küpsemise ajal valguvad küpsised lamedamaks, seega jäta küpsiste vahele ruumi.

Küpseta 180-kraadises ahjus ca 13 minutit. Võta ahjust ja lase mõned minutid taheneda, siis eemalda ahjuplaadilt.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)