Mahe kohupiimakook, millele lisavad mahlasust virsikud. Parim küpsetusjärgsel päeval.

Põhi:
  • 100 g toasooja võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • veidi soola
Täidis:
  • 400 g kohupiima
  • 150 g hapukoort
  • 2  muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl tärklist
  • u. 850 ml virsikukompotti/konservvirsikuid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa juurde muna ja vahusta veidi edasi. Lisa juurde omavahel segatud jahu, küpsetuspulbri ja soola segu.

Sega ühtlaseks tainaks ja vooderda 24 cm lahtikäiva ümmarguse koogivormi põhi ja ääred tainaga. Kata tainaääred fooliumiga, et need küpsemisel alla ei vajuks.
Küpseta 200-kraadises ahjus u. 7-8 minutit. Eemalda foolium.

Sega omavahel munad, suhkur, vanillisuhkur, kohupiim, tärklis ja hapukoor. Vala koogipõhjale. Aseta koogiäärtesse virsikupoolikud (soovi korral võid virsikud viiludeks lõigata ja katta kook virsikuviiludega). Küpseta 175-kraadises ahjus u. 35-45 minutit.

Foto ja retsept: Marit Soobik (Perenaine.ee), idee Pereköögi kokaraamatust




Eelmine postitus
Kohupiimakorbid
Järgmine postitus
Mustika-banaani purukook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohupiimakorbid

Nostalgilised rohke kohupiimatäidisega pehmed korbid, mis maitsevad kõige paremini ahjusoojana.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.