Kreemine, küpsetamist mitte vajav vegan juustukook india pähklitest ja kookospiimast, mahlase kirsikattega. Kook ei ole tuntavalt kookosemaitseline.

Koogipõhi:
  • 1 dl pekaanpähkleid
  • 1 tl kakaopulbrit
  • 6 datlit
  • 1 spl kookosõli
Täidis:
  • 180 g india pähkleid
  • 0,5 dl sidrunimahla
  • poole sidruni riivitud koor
  • 3 spl agaavisiirupit
  • 120 ml kookoskoort, toatemperatuuril
  • 1/4 tl agar-agar pulbrit
Kate:
  • 250 g külmutatud kirsse
  • 1,5 spl maisitärklist
  • 3 spl roosuhkrut
 

Koogipõhi. Kalla datlitele keev vesi ja jäta pooleks tunniks ootele. Purusta köögikombainis pähklid, lisa toasoe (või vedel) kookosõli, kakaopulber ja datlid (datlid ilma leotusvedelikuta). Kalla 15 cm-se koogivormi sisse ning silu ühtlaseks koogipõhjaks. Pane külmikusse ootele.

Täidis. Pane india pähklid 4 tunniks vette ligunema. Kurna ja pane blenderisse koos sidrunimahla ja -koore ning siirupiga ootele. Sega potis agar-agar ja kookoskoor, tõsta tulele ja keeda paar minutit. Kalla teiste ainete juurde blenderisse ning töötle ühtlaseks, siidiseks massiks. Kalla koogipõhjale ja pane paariks tunniks külmkappi tarretuma.

Kate. Pane kirsid potti madalale kuumusele koos suhkruga sulama. Kui kirssidest eraldub vedelikku, tõsta ca 2-3 spl maisitärklise peale ja sega tärklis veega ühtlaseks. Kuumuta kirsid keema ja lisa tärklisevedelik. Sega, kuniks kate on paksenenud, tõsta tulelt. Jahuta toatemperatuurini ja tõsta koogile.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)