magustoidud / 08/14/2018

Suvemarjade terriin

Suvemarjadest pungil kerge dessert, mida serveeri vanillijäätise või vahukoorega.
  • 200 g maasikaid
  • 180 g mustikaid
  • 180 g vaarikaid
  • 2 virsikut
  • u. 150 g punaseid ja musti sõstraid
  • 7 dl õunamahla
  • 7 g agar-agarit
  • peale marju
  • serveerimiseks vanillijäätist või vahukoort

Säti puhastatud marjad vaheldumisi 28 x 7 x 9 cm keeksivormi.

Sega õunamahl agar-agariga ja kuumuta potis kuni keemiseni. Võta tulelt ja jahuta 40 kraadini pidevalt segades (agar-agar tarretub 35-kraadises olekus). Vala marjadele, tõsta külmikusse tarretuma.

Kui terriin on tarretunud, aseta vorm hetkeks kuuma vette (jälgi et vett vormi ei satuks). Kummuta terriin taldrikule, kui see ei õnnestu, siis aita tasakesi noaga või aseta vorm uuesti kuuma vette.

Kaunista marjadega. Serveeri vanillijäätise või vahukoorega, soovi korral lisa ka pähkli või küpsisepuru.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Mustsõstra kausikook
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Mustsõstra kausikook

Kiirelt ja lihtsalt valmiv suvine magusroog hapukate mustsõstardega.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.