Suvemarjadest pungil kerge dessert.
  • 200 g maasikaid
  • 180 g mustikaid
  • 180 g vaarikaid
  • 2 virsikut
  • u. 150 g punaseid ja musti sõstraid
  • 7 dl õunamahla
  • 7 g agar-agarit
  • peale marju
  • serveerimiseks jäätist

Säti puhastatud marjad vaheldumisi 28 x 7 x 9 cm keeksivormi.

Sega õunamahl agar-agariga ja kuumuta potis kuni keemiseni. Võta tulelt ja jahuta 40 kraadini pidevalt segades (agar-agar tarretub 35-kraadises olekus). Vala marjadele, tõsta külmikusse tarretuma.

Kui terriin on tarretunud, aseta vorm hetkeks kuuma vette (jälgi et vett vormi ei satuks). Kummuta terriin taldrikule, kui see ei õnnestu, siis aita tasakesi noaga või aseta vorm uuesti kuuma vette.

Kaunista marjadega. Serveeri jäätisega, soovi korral lisa ka pähkli või küpsisepuru.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)