Vastlakuklid

Klassikalised vastlakuklid – kardemonirohke sai ning täidiseks vahukoor ja vaarikamoos. Sellest kogusest saad 10-12 kuklit.

  • 2,5 dl sooja piima
  • 1 pakk kuivpärmi
  • 1 munakollane
  • 0,5 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5-1 tl kardemonipulbrit
  • 7 dl nisujahu
  • 100 g võid

Täidiseks:

  • 3-4 spl vaarikamoosi
  • 2 dl vahukoort
  • 3-4 spl suhkrut

Määrimiseks:

  • 1 muna

Lahusta kuivpärm 40-kraadise piima sees. Pane kaussi jahu, lisa pärmi-piima vedelik, toasoe muna, sool, suhkur ja kardemon. Sõtku taigen ja kui see on ühtlane ning tuleb käte küljest lahti, lisa toasoe või. Sõtku taigen uuesti ühtlaseks. Raputa tainale kergelt jahu, kata rätikuga ja tõsta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.

Kummuta kerkinud taigen jahusele tööpinnale. Vormi saiad peopesa ja tööpinna vahel taignatükki veeretades ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata kergelt kilega ning jäta veel pooleks tunniks kerkima. Pintselda lahtiklopitud munaga ning küpseta 220-kraadises ahjus ca 10-12 minutit.

Lõika jahtunud kuklitel sakilise noaga maha mütsike ning uurista välja saiakese sisu. Aseta augukesse vaarikamoosi. Vahusta koor suhkruga ning tõsta kondiitrikotti. Pigista moosi peale kuhjaga täidis. Aseta mütsikesed uuesti peale ja raputa üle tuhksuhkruga.

Nippe ja nõuandeid: Kui soovid teha roosakat täidist, sega vahukoore hulka näiteks püreestatud mustsõstra toormoosi (vt pilt).

vastlakuklid

Vastlakuklid roosa täidisega, foto: Elisa Koor

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Õuna-iirise kringel
Järgmine postitus
Vastlakuklid Domino küpsistega
6 Kommentaari

February 9, 2015

Väga maitsvad! Aga jahu läks küll rohkem kui retsepti järgi, et taigen käte külge ei jääks.


February 10, 2015

Proovisin järele ja väga head jäid. Oodates kuklite jahtumist olen juba kaks niisama soojalt ära söönud 🙂


February 10, 2015

Ma ka täna proovisin järgi… superhead tulid! Aitäh jagamast!


February 10, 2015

Oehhh, ma ei ole iial nii häid vastlakukleid saanud kui nüüd, selle retsepti järgi tehes, terve pere matsutas 🙂 Suured Tänud 🙂


February 10, 2015

Mina olengi kogu oma pika eluea jooksul vaid sellised vastlakukleid teinud. Kui pole vastlad, siis sama taigna koostisega ka plaadil teekooki, vahele kas vahukoor või kohupiim. Muideks väga maitsev.


February 19, 2017

[…] küpsetatud. Neist unistasin küll vist kohe pärast aastavahetust. Esimese plaaditäie tegin piimaga retsepti ja teise keefiriga retsepti järgi. Teises retseptis on ka videolink, mis õpetab, kuidas ilus […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Õuna-iirise kringel

Õuna-kaneeli täidisega kringel, millel magus iirise-kate, krõmpsu tekstuuri lisavad soolakad maapähklid. Sellest kogusest saad ahjuplaadi suuruse kringli.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.