Klassikalised vastlakuklid – kardemonirohke sai ning täidiseks vahukoor ja vaarikamoos. Sellest kogusest saad 10-12 kuklit.

  • 2,5 dl sooja piima
  • 1 pakk kuivpärmi
  • 1 munakollane
  • 0,5 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5-1 tl kardemonipulbrit
  • 7 dl nisujahu
  • 100 g võid

Täidiseks:

  • 3-4 spl vaarikamoosi
  • 2 dl vahukoort
  • 3-4 spl suhkrut

Määrimiseks:

  • 1 muna

Lahusta kuivpärm 40-kraadise piima sees. Pane kaussi jahu, lisa pärmi-piima vedelik, toasoe muna, sool, suhkur ja kardemon. Sõtku taigen ja kui see on ühtlane ning tuleb käte küljest lahti, lisa toasoe või. Sõtku taigen uuesti ühtlaseks. Raputa tainale kergelt jahu, kata rätikuga ja tõsta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.

Kummuta kerkinud taigen jahusele tööpinnale. Vormi saiad peopesa ja tööpinna vahel taignatükki veeretades ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata kergelt kilega ning jäta veel pooleks tunniks kerkima. Pintselda lahtiklopitud munaga ning küpseta 220-kraadises ahjus ca 10-12 minutit.

Lõika jahtunud kuklitel sakilise noaga maha mütsike ning uurista välja saiakese sisu. Aseta augukesse vaarikamoosi. Vahusta koor suhkruga ning tõsta kondiitrikotti. Pigista moosi peale kuhjaga täidis. Aseta mütsikesed uuesti peale ja raputa üle tuhksuhkruga.

Nippe ja nõuandeid: Kui soovid teha roosakat täidist, sega vahukoore hulka näiteks püreestatud mustsõstra toormoosi (vt pilt).

vastlakuklid
Vastlakuklid roosa täidisega, foto: Elisa Koor

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)