Mahlane porgandikook, mille vahel ja peal apelsinimaitseline toorjuustukreem.

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 300 g porgandeid
  • 100 g sulatatud võid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
  • 500 g toorjuustu
  • 150-200 g valget šokolaadi
  • 1 apelsini riivitud koor

Kaunistuseks:

  • Šokolaadimune
  • Pistaatsiapähkli puru
  • Röstitud mandlilaaste

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sulatatud või, peenelt riivitud porgandid ja viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 30-40 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.

Kreemiks vahusta toasoe toorjuust ühtlaseks kreemiks, lisa riivitud apelsinikoor ja sulatatud ning juba jahtunud valge šokolaad.

Lõika täielikult jahtunud kook kolmeks kihiks (kihtideks on lihtsam lõigata kui hoiad kooki enne lõikamist tunnikese külmkapis) ja kata iga kiht kreemiga. Kata ka koogi ääred ja koogi pealne kreemiga ning tõsta kook vähemalt 4 tunniks külmikusse maitsestuma. Kaunista kook nt. šokolaadist munadega ja koogi ääred röstitud mandlilaastudega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)