Tavapärasest pisut erinevad kakaokuklid vaarikamoosi ja vahukoorekreemiga.

Kakao-pärmitainas:

  • 2,5 dl käesooja piima
  • 25 g presspärmi
  • 75 g õli
  • 50 g suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 350 g nisujahu
  • 35 g kakaopulbrit

Täidis:

  • vaarika toormoosi

Kakao-vahukoor:

  • 2 dl 35% koort
  • 1 sl kakaopulbrit
  • 1 sl suhkrut

Kaunistuseks tuhksuhkrut

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool, õli, kuivained ning sõtku tainas ühtlaseks. Vormi pall, kata tainakauss puhta rätikuga ning lase tainas soojas kohas kahekordseks kerkida.

Sõtku kerkinud tainas kergelt läbi, rulli pikaks “vorstiks” ja lõika 12-15 tükiks. Veereta tükid pallideks, aseta parajate vahedega ahjuplaadile ja lase neil veel 15 minutit kerkida. Küpseta 200-225 kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Lõika jahtunud kuklitelt kaas maha, uurista igast kuklist umbes teelusikatäis sisu välja ja tõsta sisse lusikatäis vaarikamoosi.

Sega kausis suhkur ja kakaopulber, lisa rõõsk koor ning vahusta. Jaota kakaovahukoor kuklitele ning tõsta “kaaned” tagasi peale. Kaunista tuhksuhkruga.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)