Maheda piparkoogivürtsise maitsega heledad piparkoogid. Sellest kogusest saad ca 4 plaaditäit piparkooke.

  • 200 g toasooja võid
  • 2 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2,5 tl piparkoogi maitseainet
  • 0,25 tl kaneeli
  • näputäis soola
  • 400 g nisujahu

Mikserda toasoe või suhkruga heledaks kreemiks, lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Sega omavahel kuivained, lisa need või-munasegule. Sega võimalikult lühidalt ühtlaseks tainaks. Mässi tainas toidukilesse ja pane külmikusse vähemalt kaheks tunniks.

Rulli tainas kergelt jahusel pinnal õhukeseks ja vormi piparkoogivormide abiga sobivad kujundid.

Küpseta 185-kraadises ahjus 10-12 minutit kuniks need on kuldkollased ja kergelt pruunikad. Kaunista piparkoogid soovi korral glasuuriga.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)