Pehme piparkook pohladega

Laimi-maitselise glasuuriga mahlane ja vürtsikas pehme jõuluhõnguline kook.

  • 200 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 4 spl siirupit
  • 4 muna
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 3 tl piparkoogimaitseainet
  • 1 tl kaneeli
  • soola
  • 200 g hapukoort

Glasuur:

  • 200 g toorjuustu
  • 120 g magusat kondenspiima
  • 1 laimi riivitud koor
  • pohli

Vahusta toasoe või suhkru ja siirupiga heledaks kreemiks. Lisa ükshaaval edasi vahustades munad. Sega omavahel kõik kuivained. Lisa või-munasegule vaheldumisi hapukoor ja jahusegu, sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas u. 25 x 35 cm-sesse küpsetuspaberiga kaetud kandilisse koogivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 25 minutit või kuni puutikk jääb koogi sisse torgates puhtaks. Jäta kook jahtuma ja valmista samal ajal glasuur.

Selleks vahusta toorjuust kondenspiimaga, lisa riivitud laimikoor. Kata maha jahtunud kook toorjuustukreemiga, puista peale pohli.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Valged piparkoogid
Järgmine postitus
Šokolaadi-karamelliruudud
3 Kommentaari

January 6, 2015

Iga-aastane jõuluklassika 🙂


December 20, 2016

Tere

Mis siirupit selles koogiretseptis kasutada? Kas siirup tuleb ise teha veest ja suhkrust või saab kasutada mõnda valmistoodet poest?


    December 20, 2016

    Tere! Kõige lihtsam: soeta poest hele suhkrusiirup (DanSukker) ja kasuta seda. Head küpsetamist!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Valged piparkoogid

Maheda piparkoogivürtsise maitsega heledad piparkoogid. Sellest kogusest saad ca 4 plaaditäit piparkooke.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.