Veidi jõuluhõnguline juustukook, kus toorjuustukihtide vahel vürtsikas kõrvitsakoogitäidis, mida katab mahlane hapukooreglasuur.

Juustutäidis:

  • 350 g toorjuustu
  • 50 g hapukoort
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 dl suhkrut
  • 1 spl nisujahu
  • 2 suurt muna

Kõrvitsakoogitäidis:

  • 120 ml õli
  • 1,5 dl pruuni suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 250 g kõrvitsapüreed
  • 120 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 1,5 tl kaneeli
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • 0,5 tl piparkoogi maitseainet

Kate:

  • 80 g hapukoort
  • u. 3 spl tuhksuhkrut

Valmista juustutäidis, selleks sega toasoe toorjuust 1 dl suhkruga, lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks massiks.

Kõrvitsatäidiseks sega ühes kausis omavahel kuivained. Teises kausis sega kõik märjad ained, lisa juurde kuivained. Sega ühtlaseks massiks.

Võta ümmargune lahtikäiv koogivorm (u. 22 cm) ja vala pool kõrvitsakoogitäidisest koogivormi põhja. Seejärel tõsta peale pool juustukoogi täidisest. Tee veel samamoodi kaks kihti.

Pane kook ahju ja küpseta 170-kraadises ahjus u. 1 tund. Jahuta kook maha ja kata tuhksuhkruga segatud hapukoorega, hoia kooki vähemalt üleöö külmikus.

Kaunista Kreeka või pekaanipähklitega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsasai
Järgmine postitus
Kirssidega šokolaadi rullbiskviit
7 Kommentaari

November 29, 2014

Juustutäidisesse on retsepti jäänud kirjutamata, palju suhkrut panna!


    November 29, 2014

    Aitäh, viga nüüd parandatud! Täidisesse käib 1 dl suhkrut.


January 8, 2015

Tegin ka,kuid asendasin toorjuustu kodujuustuga,meeldis ja teen veel


October 21, 2016

See 1 dl suhkrut peaks olema tõenäoliselt juustutäidises, retseptis on saanud kõrvitsakoogitäidise alla, kus on nüüd suhkrut kaks korda.


    October 21, 2016

    Tänud märkamast ja teada andmast, Triin! Parandus tehtud.


November 26, 2017

See kook n2eb suurep2rane v2lja ja on v2ga mahlane. Kahjuks, aga v2ga lahja ja maitsetu.


    November 26, 2017

    Tere Cathy, tänud tagasiside eest! Ehk on abiks kui vürtse koogitainasse rohkem lisada?



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsasai

Kõrvits hoiab saia pehme ka järgmisel päeval ning muudab selle kauniks kollaseks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.