Maheda piparkoogivürtsise maitsega heledad piparkoogid. Sellest kogusest saad ca 4 plaaditäit piparkooke.
- 200 g toasooja võid
- 2 dl suhkrut
- 2 muna
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2,5 tl piparkoogi maitseainet
- 0,25 tl kaneeli
- näputäis soola
- 400 g nisujahu
Mikserda toasoe või suhkruga heledaks kreemiks, lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Sega omavahel kuivained, lisa need või-munasegule. Sega võimalikult lühidalt ühtlaseks tainaks. Mässi tainas toidukilesse ja pane külmikusse vähemalt kaheks tunniks.
Rulli tainas kergelt jahusel pinnal õhukeseks ja vormi piparkoogivormide abiga sobivad kujundid.
Küpseta 185-kraadises ahjus 10-12 minutit kuniks need on kuldkollased ja kergelt pruunikad. Kaunista piparkoogid soovi korral glasuuriga.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)