
Õhuline ja värskendava maitsega toorjuustukook granadilli ehk passioniviljaga.
Koogipõhi:
- 10-15 Digestive küpsist
- 50 g võid
Täidis:
- 200 g toorjuustu
- 250 g mascarponet
- 1 dl passionipüreed
- 3 muna
- 1,2 dl suhkrut
- 125 g valget šokolaadi
- 1,2 dl 35% koort
Kaunistuseks:
- 5 passionivilja
Koogipõhjaks purusta küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega küpsisemassiga. Suru 20 cm-se koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele.
Täidiseks eralda munakollased ja -valged. Kuumuta koor keemiseni ja tõsta pliidilt. Haki šokolaad ja sega see koore sisse sulama.
Sega toorjuust, mascarpone, suhkur ja munakollased. Sega sisse passionipüree ja seejärel koore-šokolaadi segu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa kahes osas täidisesse. Kalla taigen küpsisepõhjale ja küpseta 150-kraadises ahjus 50 minutit. Kui koogi keskelt ca 2 cm raadiuses veel võdiseb, on kook valmis. Lülita ahi välja, jäta pajakinnas ukse vahele ja lase koogil ahjus 1 tund järelküpseda. Edasi jahuta kooki toatemperatuurini ja seejärel öösel külmkapis.
Serveeri värske passionivilja sisuga.
Nippe ja nõuandeid: passionipüreed saad ise valmistada nii kui sõelud värsketest passioniviljadest seemned ja kiulise osa välja.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Valge šokolaadi-granadilli juustukook | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]
Maarika
Superhea retsept.Suured tänud!Peale jähtumis jäi veidi ebatasane.Panin peale kihi hapukoort ja 10 min ahju.Ja sellele omakorda passionitarretise.Palju senimist aga see on aega väärt.