pähkli-šokolaadiküpsised

Krõbedad pähklised küpsised šokolaaditükkidega.

  • 2,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soodat
  • 0,5 tl soola
  • 50 g Kreeka pähkleid
  • 50 g pekanipähkleid
  • 125 g toasooja võid
  • 3 dl pruuni suhkrut
  • 1 tl vanillipastat
  • 1 suur muna
  • 150 g šokolaadinööpe, 70% kakaosisaldusega

Rösti pähkleid 175-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Lase jahtuda. Sega jahu sooda ja soolaga. Vahusta või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, vahusta segu pärast iga muna lisamist.

Lisa jahusegu ja vahusta aeglasel kiirusel läbi. Sega hulka jämedalt hakitud pähklid ja šokolaad. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 15 tainapalli, jättes piisavad vahed, sest küpsised valguvad ahjus pisut laiali. Küpseta 175 kraadises ahjus 15 minutit.

Retsept: Lia Virkus, Tiina Lebane “Pähklipureja mõnus elu. Toidud pähklite ja seemnetega”, foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)