Õhuline kohvimaitselise kreemi ja mahlaste vaarikatega kakaorullbiskviit.

Biskviit:

  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,4 dl kartulitärklist
  • 0,4 dl nisujahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

  • 2 dl 35% koort
  • 4 spl tuhksuhkrut
  • 1 spl lahustuva kohvi pulbrit
  • 1,5 spl viskit
  • 200-250 g vaarikaid

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kakao, jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Sõelu kuivainete segu munasegule ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30×40 cm) ja küpseta 220-kraadises ahjus u. 7-10 minutit. Kummuta biskviit tagurpidi suhkruga ülepuistatud puhtale küpsetuspaberile. Jahuta biskviit ja immuta vähese viskiga.

Lahusta kohvipulber vahukoores, seejärel vahusta vahukoor tuhsuhkruga ja määri kreem ühtlaselt biskviidile. Kata kreem vaarikatega (kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis neid ei ole vaja sulatada), keera biskviit rulli. Tõsta külmikusse maitsestuma vähemalt 4 tunniks.

Retsept: Kaare Kangro (Koopatibi küpsetab), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)