Vaarikatega kohvimaitseline rullkook

Õhuline kohvimaitselise kreemi ja mahlaste vaarikatega kakaorullbiskviit.

Biskviit:

  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 0,4 dl kartulitärklist
  • 0,4 dl nisujahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:

  • 2 dl 35% koort
  • 4 spl tuhksuhkrut
  • 1 spl lahustuva kohvi pulbrit
  • 1,5 spl viskit
  • 200-250 g vaarikaid

Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kakao, jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Sõelu kuivainete segu munasegule ja sega ettevaatlikult ühtlaseks.

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30×40 cm) ja küpseta 220-kraadises ahjus u. 7-10 minutit. Kummuta biskviit tagurpidi suhkruga ülepuistatud puhtale küpsetuspaberile. Jahuta biskviit ja immuta vähese viskiga.

Lahusta kohvipulber vahukoores, seejärel vahusta vahukoor tuhsuhkruga ja määri kreem ühtlaselt biskviidile. Kata kreem vaarikatega (kui kasutad külmutatud vaarikaid, siis neid ei ole vaja sulatada), keera biskviit rulli. Tõsta külmikusse maitsestuma vähemalt 4 tunniks.

Retsept: Kaare Kangro (Koopatibi küpsetab), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Vaarika-rohelise tee tort
Järgmine postitus
Vanakooli trühvlitort
1 Kommentaar

January 1, 2018

[…] Vaarikatega kohvimaitseline rullkook […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Vaarika-rohelise tee tort

See tort tõestab, et roheline tee sobib mujalegi kui teetassi. Tervislik maiuspala, mille peale sobinuksid paremini küll värsked vaarikad, ent marjavaesel ajal ajab ka vaarikamoos hästi asja ära.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.