" /> Jõuluhõnguline porgandikook ‹ Perenaine.ee – retseptid

Jõuluhõnguline porgandikook

Õrnalt jõuluvürtsine porgandikook, millel katteks laimimaitseline toorjuustu-kohupiimakreem. Mahlasust ja pidulikkust lisavad kaunid-punased granaatõunaseemned.

Porgandibiskviit:

  • 350 g (toorest) porgandit
  • 3 muna
  • 2 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 1,5 dl õli
  • 3,5 dl nisujahu
  • 2 tl kaneeli
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl kardemoni

Kate:

  • 50 g võid
  • 200 g toorjuustu
  • 200 g maitsestamata kohupiimakreemi
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanilllisuhkrut
  • 1 laimi riivitud koor
  • 1/4 granaatõuna seemned

 

Koori ja riivi porgand peene riiviga või peenesta porgand köögikombainis. Lisa riivitud porgandile õli ja sega läbi. Sega omavahel kuivained. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Mikserda madalatel pööretel vahustatud munade hulka esmalt õliga segatud porgand, seejärel sega lusikaga sisse kuivained. Sega tainas ühtlaseks ning vala lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi – küpseta 175 kraadiga 1 tund.

Katte jaoks sulata või ja lase sellel jahtuda. Lase toorjuust ja kohupiimakreem toasoojaks ning sega hulka leige sulatatud või, tuhksuhkur, laimikoor ja vanillisuhkur. Määri kate keeksile, kui keeks on täielikult maha jahtunud. Puista kattele peale granaatõuna seemneid.

Retsept: veidi muudetuna Aet köögis toidublogi, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kuidas teha piparkookidest pärga
Järgmine postitus
Martsipanine porgandi-apelsinikeeks
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kuidas teha piparkookidest pärga
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.