Purusta küpsised köögikombainis, sega sulatatud võiga. Suru küpsisemass lahtikäivasse koogivormi (läbimõõduga 20-24cm) ja aseta täidise tegemise ajaks külmikusse. Sulata kuumaveevannil šokolaad. Pane kohupiimapasta kaussi, lisa riivitud laimikoor ja sulatatud šokolaad, sega ühtlaseks kreemiks.
Viimasena lisa vahustatud vahukoor ja sega ühtlaseks kreemiks. Võta koogipõhi külmikust ja aseta sinna vaarikad (kui kasutad sügavkülmutatuid, siis ära neid eelnevalt sulata) ja neljaks murtud küpsiseid.
Kata šokolaadikreemiga ja tõsta külmikusse vähemalt kuueks tunniks tahenema.
Kaunista vaarikate ja pooleks murtud Domino küpsistega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
9 Kommentaari
Maitses hästi!
Väga maitsev tuli, valge šokolaadi magusus ja hapukas vaarikas – kindel kooslus 🙂
Need küpsised on minu laste lemmikud, maitseb ideaalselt.
Väga maitsev!
[…] – kui üks asi peab tuksi minema, siis see ka läheb! Leidsin mõned päevad tagasi ühe retsepti, mis tundus suhteliselt lihtne ja väga isuäratav. Mõeldud – tehtud. Ostsin reedel […]
Maitses hästi, kuid kahjuks ebaõnnestus. Koogipõhi jäi vormi külge kinni ning täidis ei tahenenud, et oleks saanud lõigata. Tuli välja nö kausikook :). Kuid – ma ei jäta jonni!
Tundub, et kasutasid üles sulatatud vaarikaid. Kasuta kindlasti ilma sulatamata, otse sügavkülmast võetud vaarikaid.
Mustasõstardega! Mmmm…
[…] Ära ma neid ka ei raatsinud visata ja kasutasin neid tordi valmistamisel. Idee oli teha mingi lihtne toorjuustu tort küpsise põhjal. Valituks sai hoopis kohupiima-valge šokolaadi tort (link). […]