See tort tõestab, et roheline tee sobib mujalegi kui teetassi. Tervislik maiuspala, mille peale sobinuksid paremini küll värsked vaarikad, ent marjavaesel ajal ajab ka vaarikamoos hästi asja ära.

Koogipõhi:

  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl rukkijahu
  • 3 muna

Täidis:

  • 4 dl kohvikoort
  • 4 tl gunpowder rohelist teed
  • 2 sl suhkrut
  • 200 g 5 % paksu pakikohupiima
  • 250 g ricottat
  • 4 sl vaarikamoosi

Tarretis:

  • 1 dl vett
  • 2 sl vaarikamoosi
  • 2 tl želatiini

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja sõelu sisse jahu. Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetusvorm võiga, puista üle jahuga ning vala tainas vormi. Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Jahuta. Lõika suure sakilise noaga kaheks kettaks.

Kalla koor suurde paksupõhjalisse potti ja keeda umbes 45 minutit kuni koort jääb alles umbes pool algsest kogusest. Võta pott tulelt, lisa teepuru ja lase jahtuda. Kurna koor läbi sõela ja pigista võimalikult palju vedelikku lehtedest välja. Lisa kohupiim, ricotta ja suhkur ja töötle kõik saumiksriga peeneks. Võta alumine tordipõhi ja pane see tagasi koogivormi alusele. Määri peale 2 sl vaarikakeedist, tõsta peale pool kogust kohupiimasegu. Tõsta peale teine kiht ja toimi samamoodi. Pisut kohupiima märi ka külgedele, seejärel kinnita vormi külge lahtikäiv rõngas.

Tarretise jaoks paisuta ja sulata želatiin vees. Lisa moos ja lase jahtuda. Kalla segu tordi peale ja pane siis tort külmkappi.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)