Üsna lihtsasti valmiv kook, mis sobilik ka pidulikumateks puhkudeks.

  • 6 munavalget
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 140 g jahvatatud mandleid (mandlijahu)
  • 100 g võid
  • 150 g vaarikaid

Kate:

  • 300 g 35% koort
  • 1-2 sl suhkrut

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel jahu, jahvatatud mandlid ja küpsetuspulber ning lisa munavahule. Nirista hulka sulatatud või ja lisa ka vaarikad. Sega tainas läbi ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud rõngasvormi (24 cm läbimõõduga).

Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit. Jahuta restil. Vahusta koor ja suhkur ning kaunista kook.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)