See on mandliselt magus, samas vaarikaselt hapu kook, mis leevendab jäätisetegudega kaasnevat munavalge-uputust.

  • 6 suurt munavalget
  • 1,5 dl suhkrut
  • 5 dl mandlijahu (kooritud ja jahvatatud mandlid)
  • 2 sidruni riivitud koor
  • 3 spl tärklist
  • Näpuotsaga soola
  • 1 suur peotäis vaarikaid

Vahusta pisut munavalgeid ja lisa peene joana suhkur, munavalgeid edasi vahustades. Kui munavalged on juba kenasti tugevas vahus, alanda mikseri kiirust ja lisa mandlijahu, sidrunikoor, tärklis, sool. Kui segu on saanud ühtlaseks massiks, siis vahustamisest aitab.

Kalla tainamass lahtikäivasse vormi ja aseta ühtlaselt peale vaarikad. Küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit. Kook on valmis kui see tuleb äärtest pisut lahti ja muutub küpseks-kollakaks.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kui kasutad külmutatud vaarikaid, ei ole neid vaja eelnevalt üles sulatada.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)