Vaarikakirju kook, mis on sama maitsev ka järgmisel päeval. Koogi võid muretaina asemel küpsetada ka purustatud küpsistest tehtud põhjale.

Põhi:

  • 1 muna
  • 2 tl suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • 80 g võid
  • 80 g nisujahu
  • 50 g tärklist

Täidis:

  • 150 g suhkruga kondenspiima
  • 250 g ricottat
  • 2 muna
  • 1 sl tärklist
  • 75 g (külmutatud) vaarikaid

Mudi võist ja kuivainetest puru, lisa muna ja sõtku kokku tainas. Vormi palliks ja jäta pooleks tunniks külmkappi seisma.

Kata 20 cm läbimõõduga rõngasvormi põhi küpsetuspaberiga. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda vormi põhi ja seinad tainaga, toksi kahvliga augud põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit, alanda ahjutemperatuur 160 kraadini.

Sega täidiseks vajaminevad ained (v.a vaarikad) omavahel. Lao põhjale vaarikad ja vala täidis peale. Küpseta veel 50 minutit. Jahuta enne serveerimist.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)