Ananassis küpsetatud riis

Ananassi sees küpsetatud riis omandab mahlase, ananassise maitse. Kogused kahele sööjale.

  • 1 keskmise suurusega ananass
  • 1 dl Basmati riisi
  • 0,5 tl kurkumit
  • 1 muna
  • maitse järgi soola

Keeda riis sõmeraks. Loputa riisi 3-4 korda külma veega, kuniks vesi jääb selge. Pane potti riis ja 1,5 dl külma vett, kata kaanega. Kuumuta keemiseni. Alanda temperatuuri madalaks ja keeda 15 minutit kinnise kaane all. Eemalda pliidilt ja hauta veel 5 minutit. Sega kahvliga (alt-ülesse suunas) läbi ja jäta riis veel kaane alla 10 minutiks hauduma. Jahuta täielikult.

Eemalda ananassist ettevaatlikult selle sisu. Eemalda ka keskmine kõvem osa ja tükelda järelejääv osa.

Kuumuta pannil õli. Lisa kurkum ja sega maitseaine õliseks. Lisa riis, ananassitükid, lahtiklopitud muna ja sool. Prae läbi. Täida ananass riisiseguga (niipalju kui see mahutab). Mässi täidetud ananass fooliumi sisse ja küpseta ahjus, 180-kraadises kuumuses 10 minutit. Lülita ahi välja ja lase ananassil veel pool tundi ahjus haududa.

Retsept ja foto: Eva Pärtel  (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Spinati-juustu dipp tortilla tšipsidega
Järgmine postitus
Kõrvitsarisoto
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Spinati-juustu dipp tortilla tšipsidega

Suupistelaua rikastamiseks sobib suurepäraselt hea maitsega soe dipp, kus on spinatit, artišokke ja ohtralt juustu. Serveeri koos krõbedate tortilla tšipsidega. Kogused 15-20-le pidulisele.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.