Toorjuustutäidisega tuuletaskud, mille tainasse on lisatud kakaod.

Taigen:

  • 100 g võid
  • 2 dl vett
  • 2 dl nisujahu
  • 1,5 sl kakaopulbrit
  • 3 muna
  • 0,5 tl soola
  • 1tl suhkrut

Täidis:

  • 2 dl 35% koort
  • 2 sl brändit
  • 150 g toorjuustu
  • 3 sl suhkrut

Sega kakaopulber jahu ja soolaga. Aja vesi paksupõhjalises keedunõus koos tükeldatud võiga keema. Lisa korraga kogu jahu, tainast samal ajal segades. Kui tainas moodustab ühtlase tombu, tõsta pott tulellt ja lase jahtuda.

Lisa ükshaaval munad, segades taina iga kord miksriga ühtlaseks. Tõsta märja lusikaga (või kasuta tordipritsi) küpsetuspaberiga kaetud plaadile väiksed kuhjad. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Ära vahepeal ahju ust ava!

Võta ahjust ning tee küpsetise külgedesse noaga sissetorge või lõika pooleks, et aur saaks väljuda.

Täidiseks mikserda toasoe toorjuust brändiga kohevaks, lisa vahustatud koor. Täida tuuletaskud vahetult enne serveerimist täidisega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)