Selle vitamiinise koogi jaoks on soovitav kasutada maheapelsine ja sidruneid.

Põhi:

  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 0,25 tl soola
  • 100 g võid
  • 1 muna

Täidis:

  • 2 sidruni ja 2 apelsini riivitud koor
  • 2 dl värskelt pressitud sidrunimahla
  • 2 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • 1,5 dl suhkrut
  • 8 muna
  • 2 dl 35 % koort

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa või ja mudi purutaoliseks massiks.

Klopi muna kergelt läbi ja vala purusegusse. Sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas jahusel laual laiali ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad. Servad kata fooliumiga, et need küpsemise ajal alla ei vajuks. Küpseta põhja 10 minutit, eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit.

Täidise jaoks riivi harjaga pestud sidrunilt ja apelsinilt koor. Pressi sidruni- ja apelsimahl. Sega kausis omavahel riivitud koor ja mahl, suhkur, munad ning vahustamata koor. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 130-kraadises ahjus 1 tund. Enne serveeremist jahuta kooki külmkapis.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)