Põneva välimusega juustukook, mis on sellesse lisatud matcha pulbri tõttu õrnalt mõrkjamaitseline.

Põhi:

  • 6 Digestive küpsist
  • 30 g võid

Täidis:

  • 600 g toorjuustu (Philadelphia täisrasvane)
  • 1,5 dl 35% koort
  • 2 muna
  • 2 munakollast
  • 1 dl suhkrut
  • 3 +1 tl matcha (rohelise tee) pulbrit
  • 100 g valget šokolaadi

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhjaga tugevalt 24 cm-se koogivormi põhja.

Sega toorjuust koore ja suhkruga ühtlaseks massiks. Lisa ühekaupa munad ja munakollased, massi vahepeal segades. Jaga saadud tainas pooleks ja lisa ühele osale tainast 3 tl matcha pulbrit, sega. Kalla roheline mass küpsisepõhjale ja jäta u. 2 tl alles. Rohelise massi peale aseta lusikaga valge tainamass nii, et see katab üleni rohelise. Nüüd nirista teelusikaga rohelisest tainast koogile peened triibud, võta puidust grillivarras ja “joonista” sellega koogile asetatud triipudest muster.

Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund. Lülita ahi välja ja lase koogil veel tunnike pilukil uksega ahjus seista. Edasi jahuta kooki toatemperatuurini ja siis üleöö külmikus.

Kaunistuseks sulata veevanni kohal valge šokolaad ja sega see 1 tl matcha pulbriga. Jaota mass õhukese kihina siledale alusele, spaatli või noaseljaga siludes. Tõsta külmkappi ja lase taheneda (u. 15 min). Tõmba juustunoaga šokolaadikihist laastud ja kaunista nendega kook.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)