Jõuluhõnguline rullbiskviit, millele lisab mahedust kreemjas toorjuustutäidis.

  • 3 suurt muna (või 4 keskmist)
  • 1,5 dl suhkrut
  • 120 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • 0,5 tl jahvatatud ingveripulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 150 g kõrvitsapüreed
Täidis:
  • 400 g toorjuustu
  • 4 spl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti

Sega jahu küpsetuspulbri, jahvatatud kaneeli, muskaatpähkli, ingveri ja soolaga. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kõrvitsapüreed, sega ühtlaseks, sõelu hulka ka jahusegu. Sega ettevaatlikult ühtlaseks, vala võitatud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 190-kraadises ahjus u. 13-15 minutit.

Võta biskviit ahjust, kummuta biskviit ühtlaselt tuhksuhkruga kaetud köögirätikule. Eemalda küpsetuspaber, rulli biskviit kokku, lase täielikult jahtuda. Samal ajal valmista täidis, selleks sega toasoe toorjuust tuhksuhkruga ühtlaseks, lisa vanilliekstrakt. Rulli lahti biskviit ja laota ühtlaselt peale täidis, rulli biskviit tihedalt kokku. Lase külmikus maitsestuda vähemalt neli tundi.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)