Pisut kookosemaiguline kreemine juustukook värskete metsamustikatega.

  • 100 g küpsiseid
  • 30 g võid
  • 600 g Philadelphia toorjuustu (täisrasvane)
  • 4 dl kookospiima
  • 1,5 dl kookoshelbeid
  • 4 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl mustikaid
Kate:
  • 1,5 dl mustikaid
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 dl vett

Purusta küpsised peeneks pulbriks, sega sulatatud võiga ja suru lusikaseljaga tugevalt 20 cm-se koogivormi põhja. Eelküpseta põhja 175-kraadises kuumuses 7 minutit.

Sega toasoe toorjuust kookospiima, kookoshelveste, munade ja suhkruga. Lisa ettevaatlikult mustikad ja kalla eelküpsetatud küpsisepõhjale. Küpseta 160-kraadises ahjus ca 1 t ja 45 minutit. Aseta küpsemise ajaks ahju põhja ka veeanum.

Kook on küpsenud kui seda kergelt väristades täidis keskelt veel kergelt võdiseb. Lülita ahi välja, aseta pajakinnas ahjuukse vahele ja lase koogil ahjus 1 tund seista. Eemalda ahjust ja jahuta toatemperatuurini ning edasi vähemalt 5 tundi külmikus.

Katteks keeda mustikakaste. Pane kõik ained potti ja keeda madalal kuumusel ca 5 minutit, kuniks mustikad on pehmed. Kalla jahtunud mustikakaste koogi peale enne serveerimist.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)