Toorjuustukoogikesed

Toorjuustukoogist inspireerituna suupisted, mis sobivad suurepäraselt pidulauale.

Koogipõhi:

  • 8 Digestive küpsist
  • 2 sl suhkrut
  • 50 g sulatatud võid

Täidis:

  • 400 g Philadelphia toorjuustu (täisrasvane)
  • 70 g suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 2 munakollast

Kate:

  • 3 dl hapukoort
  • 2 sl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut

Glasuur:

  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl 35% koort
  • 1 sl võid
  • 2 sl kakaopulbrit

Pane ahi 180 kraadile soojenema. Purusta küpsised köögikombainis, sega suhkru ja võiga ning suru 22×30 cm suuruse koogivormi põhja; aseta külmkappi ootele.

Sega täidise ained, vala segu koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Kuniks täidis küpseb, valmista kate – sega ained kokku. Kalla see küpsenud koogitäidise peale, lisa ahjule pisut kuumust ja küpseta 10-15 minutit. Fotolt paistab kate valge kihina.

Küpsenud kook tuleb maha jahutada, esmalt toatemperatuurini ja edasi külmikus – 4-8 tundi.

Glasuuriks sulata ained kuumaveeanumas või lihtsalt kuumal pliidil. Määri jahtunud kook pealt šokolaadiglasuuriga ja aseta taas jahedasse tahenema. Valmis kook lõika 4×4 cm ruudukujulisteks tükkideks (ca 35 tk). Tulemus tuleb ilusam kui nuga peale igat läbilõiget puhtaks tõmmata.

juustukoogid_väike2

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Toorjuustukook maasikaga
Järgmine retsept
Toorjuustukook kookose ja mustikatega
3 Kommentaari

February 10, 2015

Mina teen seda kooki üldse lahtikäivasse 24 läbimõõduga vormi. Kah kärab. No ei saa siis loomulikult nii palju tükke. Samas ega seda kooki kiputakse ikka rohkem võtma kui üks tükk, seega võib ka kohe suuremad välja jagada 😀


February 10, 2015

Kas tavaline ahjuplaat sobib ka tegemiseks? Ja kas siis peaks koguseid suurendama?


    February 10, 2015

    Jah, sobib, aga sel juhul korruta kogused kahega.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Toorjuustukook maasikaga

Klassikaline toorjuustukook maitseb hästi maasikamoosiga. Sellel küpsetisel on moos juba sisse küpsetatud, mis täiendab nii maitset kui ka väljanägemist. Antud retsepti järgi tuleb hästi toekas kook, üldsegi mitte õhuke.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.