Toorjuustukoogist inspireerituna suupisted, mis sobivad suurepäraselt pidulauale.

Koogipõhi:
  • 8 Digestive küpsist
  • 2 sl suhkrut
  • 50 g sulatatud võid
Täidis:
  • 400 g Philadelphia toorjuustu (täisrasvane)
  • 70 g suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 2 munakollast
Kate:
  • 3 dl hapukoort
  • 2 sl suhkrut + 1 tl vanillisuhkrut
Glasuur:
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 dl 35% koort
  • 1 sl võid
  • 2 sl kakaopulbrit

Pane ahi 180 kraadile soojenema. Purusta küpsised köögikombainis, sega suhkru ja võiga ning suru 22×30 cm suuruse koogivormi põhja; aseta külmkappi ootele.

Sega täidise ained, vala segu koogipõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Kuniks täidis küpseb, valmista kate – sega ained kokku. Kalla see küpsenud koogitäidise peale, lisa ahjule pisut kuumust ja küpseta 10-15 minutit. Fotolt paistab kate valge kihina.

Küpsenud kook tuleb maha jahutada, esmalt toatemperatuurini ja edasi külmikus – 4-8 tundi.

Glasuuriks sulata ained kuumaveeanumas või lihtsalt kuumal pliidil. Määri jahtunud kook pealt šokolaadiglasuuriga ja aseta taas jahedasse tahenema. Valmis kook lõika 4×4 cm ruudukujulisteks tükkideks (ca 35 tk). Tulemus tuleb ilusam kui nuga peale igat läbilõiget puhtaks tõmmata.

juustukoogid_väike2

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)