Toorjuustukook Geisha šokolaadi tükkidega.

Põhi:

  • 100 g Digestive küpsiseid
  • 30 g võid

Täidis:

  • 600 g täisrasvast toorjuustu (Philadelphia)
  • 3 muna
  • 1,5 dl 35% koort
  • 100-150 g Geisha šokolaadi (1-1,5 tahvlit) (või Geisha komme)
  • 1,5 dl suhkrut
  • 75 g hapukoort
  • 1 spl suhkrut

Kate:

  • 100 g Geisha šokolaadi (1 tahvel)
  • peotäis vaarikaid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhjaga tugevalt 20 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale. Tõsta külmkappi ootele.

Sega (toasoe) toorjuust, koor ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval segades munad ja tükeldatud šokolaad.

Küpseta kooki 155-kraadises ahjus 45 minutit. Sega hapukoor suhkruga ning kalla koogile. Pane kook tagasi ahju, lülita ahi välja ja jäta ahjuuks paokile (hapukoorekiht taheneb kuuma koogi peal kenasti ära).

Võta kook ahjust, jahuta toatemperatuurini ja seejärel üleöö külmikus.

Katteks sulata 100 g šokolaadi ja määri jahtunud koogile. Kaunista soovi korral vaarikatega.

 

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)