Toorjuustukook Geisha šokolaadi tükkidega.
Põhi:
- 100 g Digestive küpsiseid
- 30 g võid
Täidis:
- 600 g täisrasvast toorjuustu (Philadelphia)
- 3 muna
- 1,5 dl 35% koort
- 100-150 g Geisha šokolaadi (1-1,5 tahvlit) (või Geisha komme)
- 1,5 dl suhkrut
- 75 g hapukoort
- 1 spl suhkrut
Kate:
- 100 g Geisha šokolaadi (1 tahvel)
- peotäis vaarikaid
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhjaga tugevalt 20 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale. Tõsta külmkappi ootele.
Sega (toasoe) toorjuust, koor ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval segades munad ja tükeldatud šokolaad.
Küpseta kooki 155-kraadises ahjus 45 minutit. Sega hapukoor suhkruga ning kalla koogile. Pane kook tagasi ahju, lülita ahi välja ja jäta ahjuuks paokile (hapukoorekiht taheneb kuuma koogi peal kenasti ära).
Võta kook ahjust, jahuta toatemperatuurini ja seejärel üleöö külmikus.
Katteks sulata 100 g šokolaadi ja määri jahtunud koogile. Kaunista soovi korral vaarikatega.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Siim
Veidi loll küsimus, aga kuna olen algaja kokk, siis kas 35% koore all on mõeldud hapukoort või vahukoort?
Eva@Perenaine
35% koor on vahukoor. Head küpsetamist!
Janeli
Mega hea kook…pole paremat saanudki 🙂
Anna
Hästi maitsev tulemus! Ise tegin veel kõrvale vaarika kastme, see sobis lausa ideaalselt, mmmmm. Tänud võrratu retsepti eest!
Kaspar
Väga maitsev kook! Kasutasin täisrasvast, light ja milka philadelphiat, täidis jäi veidike vedel, aga siiski hea. Kate muidugi purunes, aga
siiski.. VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄGA MAITSEV! 🙂
Riina
Ülihea kook!
Liis
Kas koos hapukoore-suhkrukihiga lõpus ei küpsetata?
Eva@Perenaine
Liis, ei küpsetata. See taheneb ise kuuma koogi peal kenasti ära. Head küpsetamist!
Teele
Tere.Kui mitmele inimesele on koogi koguse retsept mõeldud?
Eva@Perenaine
Sellest kogusest saad lõigata 10 tordiviilu. Head küpsetamist!
Tuuli
Mu lemmik kook. Aga nüüd vaja teha natuke suuremat ehk 28cm läbimõõduga kooki, aga seal on kogused erinevad. Topelt kogusega vist läheb liiga paljuks.
Eva@Perenaine
Tere Tuuli! Korruta pigem 1,5-ga ja jälgi hoolsalt ahjus toimuvat, et küpsetusaeg õige tuleks.
Olga
Kas Farmi toorjuustu võib kasutada?
Eva@Perenaine
Võib ikka.
Helina
Hullult hea kook!
VB
Tere! Kas vahukoor ja munad on vaja mikseriga segada?
Kuidas tükeldasite šokolaadi? Kui suured tükid?
Eva@Perenaine
Mikseriga ei ole vaja segada. Šokolaad – lõika tahvlist võetud šokolaaditükk neljaks.
alicia
Tere,jäi veidi arusaamatuks ,mis täüsemalt peab ahju panema ?
Perenaine
Taigen tuleb ahju panna (koogivormi sees).
Diana
Kas 18cm vormi mahuks
ka ära ja küpseks samamoodi?
Perenaine
See kook on üsna kõrge, aga ehk mahub! Küpsetamisaega pead ise jälgima.
Kaisa
Kas peaks veevannis küpsetama kooki (nagu juustukooke tavaliselt tehakse) või ei ole see siinpuhul oluline? 🙂
Eva@Perenaine
Veevannis küpsetamine ei ole vajalik kui ahju temperatuur on madal (nagu selles retseptis).
Svea
Tere! Kas vahukoort ei ole vaja vahustada? Hetkel on kook 45 ahjus ja on vedel.
Eva@Perenaine
Ilma vahustamata lisatakse koor.
Helin Veskiväli
Kui kaua võiks ahjus olla, kui on 28 cm vorm?
Eva@Perenaine
Kas koostisosasid ka rohkem kui originaalretseptis?
Helin
Hei, korrutaksin kogused 1,5. Aiäh vastuse eest.
Eva@Perenaine
Arvan, et küpsemiseaeg on u. 30 minutit, sest kook on madalam.
Testi seda nii – kergelt liiguta vormi ja kui kook keskelt veel u. 5 cm raadiuses võdiseb, siis lülita ahi välja, jäta ahjuuks 5 min. paokile, seejärel ava see ja kook võta u. poole tunni pärast toatemperatuurile.
Head küpsetamist!
Helin Veskiväli
Kui teha topelt kogus, kas siis ahjus sama kaua 45 min?
Eva@Perenaine
Sõltub koogivormi suurusest. Vt ka eelmise kommentaari vastus