Lihtsasti valmiv tomatipirukas kodujuustuga, mis valmistatud galette stiilis.

Muretaigen:

  • 225 g võid
  • 175 g nisujahu
  • 115 g hapukoort
  • natuke soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 200 g klassikalist kodujuustu
  • 2-3 suuremat tomatit
  • tilli, soola, pipart
  • määrimiseks muna

 

 

Muretainaks sega kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Lõika külmkapikülm või väikesteks kuubikuteks ja näpi jahuseks. Lisa hapukoor ja sega taigen käte vahel ühtlaseks. Taigen ei ole väga jahune: pane see kilekoti sees tunniks ajaks külmkappi tahenema.

Rulli taigen jahusel pinnal ümmarguseks õhukeseks kettaks. Tõsta tainale kodujuust (kui kodujuustus on vedelikku, ära seda lisa) sedasi, et äärtest 4-5 cm jätad katmata. Kodujuustule raputa tilli ning kata tomativiiludega. Raputa peale soola-pipart. Tõsta katmata servad täidise peale. Määri servad munaga ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 195-kraadises ahjus 45 minutit või kuniks äärtest kena kuldpruun.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)