Maitsev klassikaline kohupiimakook rohkete rosinatega. Lihtne valmistada.

Põhi:
  • 200 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl vanillisuhkrut
Kate:
  • 800 g kohupiima*
  • 2 spl võid
  • 5 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl hapukoort
  • 3 sl nisujahu
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • 1-2 dl rosinaid
  • pisut soola
* Kasutada teralisemat ja kõrgema rasvasisaldusega kohupiima, mitte kasutada kohupiimapastasid. Väga hea tulemuse annavad talukohupiimad.

Taina valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, jahu ja vanillsuhkur, sega ühtlaseks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30×40 cm).

Katte jaoks klopi munad suhkruga lahti, sega kohupiima, toasooja või, hapukoore ja jahuga. Maitsesta sidrunikoore ja soolaga, lisa rosinad. Laota kate põhjale, küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)