Maitsev klassikaline kohupiimakook rohkete rosinatega. Lihtne valmistada.

Põhi:

  • 200 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl vanillisuhkrut

Kate:

  • 800 g kohupiima*
  • 2 spl võid
  • 5 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl hapukoort
  • 3 sl nisujahu
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • 1-2 dl rosinaid
  • pisut soola

* Kasutada teralisemat ja kõrgema rasvasisaldusega kohupiima, mitte kasutada kohupiimapastasid. Väga hea tulemuse annavad talukohupiimad.

Taina valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, jahu ja vanillsuhkur, sega ühtlaseks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30×40 cm).

Katte jaoks klopi munad suhkruga lahti, sega kohupiima, toasooja või, hapukoore ja jahuga. Maitsesta sidrunikoore ja soolaga, lisa rosinad. Laota kate põhjale, küpseta 200-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kamatort vabariigi aastapäevaks
Järgmine postitus
Sidruni-kondenspiimakook marjadega
9 Kommentaari

January 7, 2015

Minu lemmik kook! Väga maitsev ja mahlane kook.


February 10, 2015

Raputasin koogi peale õhukese kihi maisimannat. Kook tuli ahjust imeilus kuldkollane ja lisaks oli pealmine kiht kergelt krõpsuv. Proovige ja te ei kahetse!


February 19, 2015

Pealmisele kattele lisasin veel ka vanillsuhkrut!


February 19, 2015

Minu firmakas, nisujahu asendan kaerajahuga, ja isegi parem (või aitab mõte tervislikkusest kaasa:)))


February 20, 2015

Kõige parem kohupiimakook üldse! Panin palju rosinaid.


March 12, 2015

Tõsiselt hea kook.


March 9, 2016

Väga maitsev kook. Tegin poole väiksemas vormis, põhja kogused poolitasin, aga katte tegin isegi paksema. Põhja saab plaadile paremini määrida märgade näppudega.


March 19, 2016

mule meeltip kook mita näen oma silme ees


April 13, 2018

Proovisin täna küpsetada. Mida muud öelda, et imeline! Aitähh



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kamatort vabariigi aastapäevaks

Valmista vabariigi aastapäevaks see mahe ja eestipärane tort, mis koosneb kõrvitsabiskviidist, mustika-vaarikamoosist ja õhulisest kamavahust.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.