Tomatirohke küpsetis kukeseentega õhukesel krõbedal pirukatainal. Taigen valmib oliiviõliga, ilma pärmita.

Taigen:
  • 200 g nisujahu
  • 50 g speltajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 80 ml oliiviõli
  • 110 g maitsestamata jogurtit (vegan variandiks Alpro sojajogurt)
  • 50 ml vett
Kate:
  • 5 suurt tomatit
  • 300 g kukeseeni
  • 150 g toorjuustu (vegan variandiks india pähklitest tehtud määre)
  • soola, pipart, tilli, tüümiani

Puhasta seened ja prae pannil küpseks, lisa soola ja pisut õli.

Pirukatainaks kokku jahud, küpsetuspulber ja sool. Lisa ülejäänud ained, sega ühtlaseks, kata kilega ja jäta pooleks tunniks külmkappi ootele.

Võta külmikust taigen, suru-venita see sõrmede abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile võimalikult õhukeseks ristkülikuks, sh nii et ääred on pisut kõrgemad. Kata õhukese toorjuustu kihiga, siis tomativiilude ja seentega. Raputa peale maitseained ja -roheline. Küpseta 200-kraadises ahjus 40-42 minutit (kuniks ääred ja põhi tuntavalt pruun).

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)