Tomatirohke küpsetis kukeseentega õhukesel krõbedal pirukatainal. Taigen valmib oliiviõliga, ilma pärmita.

Taigen:

  • 200 g nisujahu
  • 50 g speltajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 80 ml oliiviõli
  • 110 g maitsestamata jogurtit (vegan variandiks Alpro sojajogurt)
  • 50 ml vett

Kate:

  • 5 suurt tomatit
  • 300 g kukeseeni
  • 150 g toorjuustu (vegan variandiks india pähklitest tehtud määre)
  • soola, pipart, tilli, tüümiani

Puhasta seened ja prae pannil küpseks, lisa soola ja pisut õli.

Pirukatainaks kokku jahud, küpsetuspulber ja sool. Lisa ülejäänud ained, sega ühtlaseks, kata kilega ja jäta pooleks tunniks külmkappi ootele.

Võta külmikust taigen, suru-venita see sõrmede abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile võimalikult õhukeseks ristkülikuks, sh nii et ääred on pisut kõrgemad. Kata õhukese toorjuustu kihiga, siis tomativiilude ja seentega. Raputa peale maitseained ja -roheline. Küpseta 200-kraadises ahjus 40-42 minutit (kuniks ääred ja põhi tuntavalt pruun).

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

 




Eelmine postitus
Kuidas teha kukeseenekastet
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kuidas teha kukeseenekastet
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.