Suurepärane kook piduliku sündmuse tähistamiseks või niisama söömiseks, see on parajalt magus, kreemjas, mustikane ja kahtlemata väga kaunis kook, mis ei vaja küpsetamist.

Põhi:

  • 250 g Digestive küpsiseid
  • 85 g sulatatud võid

Täidis:

  • 300 ml 35% koort
  • 1 dl suhkrut
  • 500 g toorjuustu
  • 1 sidruni koor
  • 1 tl vanillsuhkrut

Kaste:

  • 450 g mustikaid
  • 2 dl suhkrut
  • 200 ml vett
  • 1 sl maisitärklist

Tõsta 200 g mustikaid koos suhkru ja 175 ml veega potti. Kuumuta aeglaselt keema, et suhkur sulaks, hauta 7-8 minutit. Sega maisitärklis 25 ml külma veega, lisa siis segusse. Hauta segades veel 2-3 minutit. Pressi segu läbi sõela.

Kata 20 cm vorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga, pressi küpsisepuru põhjale.

Vahusta koor suhkruga, lisa toorjuust, sidrunikoor ja vanillsuhkur. Sega hulka pool mustikasiirupist, vala põhjale. Aseta 2-3 tunniks külma. Sega ülejäänud mustikad siirupiga, serveeri koos mustikakastmega.

Retsept: Oma Maitse, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kolme šokolaadi toorjuustukook
2 Kommentaari

October 1, 2016

Kook jäi vedel ja sõime tassi seest. Sellegipoolest hea 🙂


August 3, 2018

Teen selle retsepti järgi kirssidega külmutatud toorjuustukooki. Vedel pole kunagi jäänud, aga ma ei tee ka kirssidest püreed.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kolme šokolaadi toorjuustukook

Kreemine ja efektne kook, mille tegemine ei ole keeruline, ent pestavate nõude kogus on küllalt märkimisväärne – vajab läheb vähemalt 6 kaussi.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.