Tiramisu vaarikate ja šokolaadiga

Klassikaline kohvi-maitseline tiramisu mõnusalt šokolaadise kreemi ja rohkete värskete vaarikatega.

  • 200-250 g ladyfingers küpsiseid
  • 400 g mascarponet
  • 2 dl 35% koort
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 250 g vaarikaid
  • u. 1 dl kanget kohvi
  • pealeraputamiseks kakaopulbrit

Sulata veevannil šokolaad. Vahusta kergelt mascarpone, lisa sulatatud šokolaad. Viimasena sega juurde vahustatud vahukoor, sega ühtlaseks kreemiks.

Kasta küpsised hetkeks kohvisse ja aseta üksteise kõrvale serveerimisalusele (u. 4-5 küpsist kahele reale). Tõsta peale šokolaadikreem ja aja ühtlaselt laiali, kata vaarikatega. Taas tõsta peal kohvisse kastetud küpsised ja kata šokolaadikreemiga.

Tõsta tiramisu vähemalt kuueks tunniks külmikusse maitsestuma. Raputa koogile enne serveerimist kakaopulbrit ja kaunista värskete vaarikatega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Tiramisu tort
Järgmine postitus
Tort kodumaale
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Tiramisu tort

Pidulik tiramisu-maitseline tort, mille valmistamine on küll aeganõudev, kuid tulemus igati väärt proovimist.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.