Klassikaline kohvi-maitseline tiramisu mõnusalt šokolaadise kreemi ja rohkete värskete vaarikatega.

  • 200-250 g ladyfingers küpsiseid
  • 400 g mascarponet
  • 2 dl 35% koort
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 250 g vaarikaid
  • u. 1 dl kanget kohvi
  • pealeraputamiseks kakaopulbrit

Sulata veevannil šokolaad. Vahusta kergelt mascarpone, lisa sulatatud šokolaad. Viimasena sega juurde vahustatud vahukoor, sega ühtlaseks kreemiks.

Kasta küpsised hetkeks kohvisse ja aseta üksteise kõrvale serveerimisalusele (u. 4-5 küpsist kahele reale). Tõsta peale šokolaadikreem ja aja ühtlaselt laiali, kata vaarikatega. Taas tõsta peal kohvisse kastetud küpsised ja kata šokolaadikreemiga.

Tõsta tiramisu vähemalt kuueks tunniks külmikusse maitsestuma. Raputa koogile enne serveerimist kakaopulbrit ja kaunista värskete vaarikatega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)