Isamaalise martsipanikaunistusega tort, mille biskviidis on kasutatud riivleiba ja pähklipuru. Kook võitis 2012. aasta Nami-nami retseptivõistluse “Tort Isamaale”.

Koogipõhjad:

  • 6 muna
  • 150 g tumedat rukkileiba
  • 150 g sarapuupähkleid
  • 200 g suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 250 ml vahukoort
  • 400 g maitsestamata kohupiimakreemi
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • määrimiseks hapukat kirsimoosi

Peale: 

  • umbes 300 g mandlimartsipani

Purusta pähklid ja leib köögikombaini abiga peeneks puruks. Vahusta munad suhkruga, lisa leiva-pähklipuru, jaota segu kolme küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm vormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Jahuta põhjad.

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks, lisa kohupiim, sega ühtlaseks. Aseta rõngasvormi üks koogikihtidest, millele määri peale moosi, tõsta peale pool kohupiimavahust, aseta peale teine kiht, määri taas moosi ja tõsta ülejäänud kohupiimakreem. Pisut kreemi jäta ka pealmisele koogikihile määrimiseks. Lase tordil üleöö seista.

Järgmisel päeval rulli martsipan õhukeseks, tõsta koogile ja kaunista. Pildil olev tordi joonistus on tehtud toiduvärvidega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Tiramisu vaarikate ja šokolaadiga
Järgmine postitus
Tumedad tuuletaskud
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Tiramisu vaarikate ja šokolaadiga

Klassikaline kohvi-maitseline tiramisu mõnusalt šokolaadise kreemi ja rohkete värskete vaarikatega.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.