Isamaalise martsipanikaunistusega tort, mille biskviidis on kasutatud riivleiba ja pähklipuru. Kook võitis 2012. aasta Nami-nami retseptivõistluse “Tort Isamaale”.

Koogipõhjad:

  • 6 muna
  • 150 g tumedat rukkileiba
  • 150 g sarapuupähkleid
  • 200 g suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 250 ml vahukoort
  • 400 g maitsestamata kohupiimakreemi
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • määrimiseks hapukat kirsimoosi
Peale: 
  • umbes 300 g mandlimartsipani

Purusta pähklid ja leib köögikombaini abiga peeneks puruks. Vahusta munad suhkruga, lisa leiva-pähklipuru, jaota segu kolme küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm vormi ja küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Jahuta põhjad.

Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks, lisa kohupiim, sega ühtlaseks. Aseta rõngasvormi üks koogikihtidest, millele määri peale moosi, tõsta peale pool kohupiimavahust, aseta peale teine kiht, määri taas moosi ja tõsta ülejäänud kohupiimakreem. Pisut kreemi jäta ka pealmisele koogikihile määrimiseks. Lase tordil üleöö seista.

Järgmisel päeval rulli martsipan õhukeseks, tõsta koogile ja kaunista. Pildil olev tordi joonistus on tehtud toiduvärvidega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)