Mahlane pastaroog, millest jätkub suuremale seltskonnale. Võid teha nii suures vormis kui väikeste individuaalsete portsjonitega (küpsetusaeg on sama).

  • 500 g teokarbipastat (conchiglioni)
  • 600 g ricottat
  • 40 g riivitud parmesani
  • 100 g riivitud mozzarellat
  • 1 muna
  • 800 g purustatud tomateid (konserv)
  • 250 g kirsstomateid, poolitatult
  • 2 küüslauguküünt, viilutatult
  • 2,5 dl puljongit
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 tl suhkrut
  • soola, pipart
 

Keeda pasta soolases vees 8 minutit. Loputa külma vee all ja jäta nõrguma.

Sega ricotta, mozzarella ja muna. Maitsesta soola-pipraga.

Pane ahjuvormi põhja tomatid (konserv + värsked), küüslauk, puljong, õli ja maitsesta soola-pipra-suhkruga. Tõsta ricotta täidis lusikaga “teokarpide” sisse  ja aseta need tihedalt üksteise vastu tomatipasta peale. Raputa üle parmesaniga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Retsept: donna hay magazine, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)