Krõbeda taina ja mahlase täidisega koogikesed, mis on lihtsad valmistada. Sellest kogusest saad 12 pirukat.

  • 400 g võiga pärmi-lehttaigent
  • 100 g spinatit
  • 50 g Parmesani juustu (või muud tugevamamaitselist kõvat juustu)
  • 2 dl 35% koort
  • 2 muna
  • maitsestamiseks soola, pipart
  • serveerimiseks värskeid idusid

Valmista ette täidis. Pese spinat ja kuumuta seda pannil ca 1 minut, et see oleks närtsinud ja pisut pehmenenud. Tõsta kaussi, lisa koor ning purusta saumikseriga ühtlaseks massiks. Lisa munad, sool ja pipar, klopi ühtlaseks. Riivi juust ja sega täidise hulka.

Sulata lehttaigen ja rulli natuke õhemaks. Lõika ca 10×10 cm suurused tükid ja tõsta need muffinivormi, igaüks oma pesasse. Tõsta sisse täidis, nii et see ei oleks päris ääreni (jäta ca 0,5 cm servast madalamaks, sest küpsemisel kerkib täidis veidi).

Küpseta 200-kraadises ahjus ca 15 minutit, kuniks pirukad on alt ja pealt pruunid.

Tõsta soovi korral peale idusid.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)