Mahlane pastaroog, millest jätkub suuremale seltskonnale. Võid teha nii suures vormis kui väikeste individuaalsete portsjonitega (küpsetusaeg on sama).
- 500 g teokarbipastat (conchiglioni)
- 600 g ricottat
- 40 g riivitud parmesani
- 100 g riivitud mozzarellat
- 1 muna
- 800 g purustatud tomateid (konserv)
- 250 g kirsstomateid, poolitatult
- 2 küüslauguküünt, viilutatult
- 2,5 dl puljongit
- 1 spl oliiviõli
- 1 tl suhkrut
- soola, pipart
Keeda pasta soolases vees 8 minutit. Loputa külma vee all ja jäta nõrguma.
Sega ricotta, mozzarella ja muna. Maitsesta soola-pipraga.
Pane ahjuvormi põhja tomatid (konserv + värsked), küüslauk, puljong, õli ja maitsesta soola-pipra-suhkruga. Tõsta ricotta täidis lusikaga “teokarpide” sisse ja aseta need tihedalt üksteise vastu tomatipasta peale. Raputa üle parmesaniga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Retsept: donna hay magazine, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)