Kaunis apelsini-maitseline rabarberikook, mille põhja katab krõbe puru.

Puru:

  • 4 spl sulatatud võid
  • 80 g nisujahu
  • 50 g suhkrut
  • näputäis soola
Tainas:
  • 100 g toasooja võid
  • 180 g suhkrut
  • 200 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola
  • 0,5 tl apelsini riivitud koor
  • 1 tl apelsinimahla
  • 2 muna
  • 250 g hapukoort
Kate:
  • 2-3 rabarberivart
  • 85 g suhkrut
  • 2 spl võid

Puru jaoks sega jahu, suhkur, sool, lisa sulatatud või, näpi segu ühtlaseks puruks. Taina jaoks sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool. Vahusta või suhkruga vahule, lisa ükshaaval munad, vahustamist jätkates. Lisa võivahule apelsinikoor- ja mahl. Sega jaokaupa juurde vaheldumisi hapukoor ja jahusegu.

Võita 26-cm mitte lahtikäiv koogivorm võiga, lõika 2spl võist väikesed kuubikud, laota vormi põhja.

Vajadusel koori rabarberid, lõika u.4-5 cm tükid, sega suhkruga ja lao rabarberitükid koogivormi põhja ilusti tihedalt üksteise kõrvale (vastu vormi põhja laota punasemad rabarberitükid, siis tuleb kook pealt ilus roosakas). Soovi korral lisa rabarberitele veel suhkrut. Seejärel kata rabarberid tainaga, silu ühtlaseks ja raputa üle puruga.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 1 tund, kontrolli koogi küpsust puutikuga.

Lase koogil jahtuda 10 minutit, seejärel kummuta kook vormist välja teistpidi ja lase jahutusrestil jahtuda (kui panna kook kohe serveerimisalusele võib krõbe puru muutuda pehmeks ja vesiseks). Serveerida vanillijäätisega.

Retsept: Martha Stewart, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)