Mahlane kohupiima purukook rabarberi ja kookoshelvestega. Sellest kogusest saad terve suure ahjuplaaditäie kooki.

Purutaigen:

  • 325 g nisujahu
  • 215 g võid
  • 1 dl (pruuni) suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 2 dl kookoshelbeid

Täidis:

  • 5 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1,2 kg kohupiima (sobib nii lahja, rosinatega kui ka vanilliga)
  • 3-4 sl hapukoort
  • 4-5 rabarberivart

Purutainaks pane kaussi jahu, kookoshelbed, suhkur ja sool, lisa tükeldatud külm või ning näpi kõik ühtlaseks puruks. Laota ¾ purutainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (30×35 cm) põhjale.

Täidiseks eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased suhkru, vanillisuhkru, kohupiima ja hapukoorega. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ja sega jupikaupa lisades kohupiimamassi sisse. Kalla kohupiimavaht tainapõhjale, mille peale laota tükeldatud rabarber. Kata kook ülejäänud tainapuruga ja küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit või kuniks kook on pealt kuldne.

Nippe ja nõuandeid: Soovi korral raputa rabarberi peale ka fariinsuhkrut ja/või kaneeli. Kook toimib sama hästi ka õuntega. 

Retsepti jagas Merike Turja, aitäh!  Foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)