Mõnusalt maasikane ja kerge roog ilusasse suvepäeva.

  • üks puhm lehtsalatit
  • 1 väike kurk
  • 250 g maasikaid
  • 125 g konservananassi
  • 100 g suitsujuustu
  • 40 g Kreeka pähkleid
  • 3 viilu leiba
  • värsket basiilikut

kaste:

  • 2 sl Kreeka pähki õli
  • 1 sl punase veini äädikat
  • 1 sl ananassikonservi vedelikku

Lõika maasikad pooleks või neljaks, tükelda vajadusel ananass. Lõika suitsujuust kuubikuteks, viiluta kurk. Tükelda leivaviilud ja rösti kuumal, kuival pannil krõbedaks. Kastmeained sega omavahel.

Rebi salat väiksemateks tükkideks ja lao taldrikule. Tõsta peale ülejäänud koostisosad ja nirista üle kastmega, serveeri kohe.

Sellest kogusest saab 2 portsu.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)