Datlikreemiga kakao rullbiskviit

Kakao rullbiskviit tatrajahust, mille sees ilma suhkruta (datlitega!) toorjuustukreem mahlaste vaarikatega.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 4 spl kookospalmisuhkrut
  • 2 spl toortatrajahu
  • 2 spl kakaod
  • 1 spl tärklist
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks:

  • jahutatud kanget kohvi

Täidis:

  • 120 g kivita pehmeid datleid (Rimi puu-ja köögiviljaletist)
  • 3 dl vahukoort
  • 200 g toorjuustu
  • 150-200 g vaarikaid või muid meelepäraseid marju

Vahusta toasoojad munad kookospalmisuhkruga tugevaks vahuks. Sõelu sisse omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (35×40 cm) ja küpseta biskviiti 200-kraadises ahjus u. 8-10 minutit.

Võta biskviit ahjust ja kummuta puhtale küpsetuspaberil, eemalda ettevaatlikult kasutatud paber, keera biskviit rulli ja jahuta täielikult.

Pane puhastatud pehmed datlid kõrgemate äärtega kaussi, lisa vahukoort (u. 0,5-1 dl) niipalju, et datlid oleks kaetud. Purusta saumiksriga datlid ühtlaseks püreeks, vajadusel lisa veidi koort. Sega juurde toorjuust ja ülejäänud vahustatud vahukoor.

Immuta biskviit kohviga, kata datlikreemiga ja lisa kreemile vaarikad. Kui kasutatud sügavkülmutatud vaarikaid, siis neid ei ole vaja üles sulatada, vaid lisa need otse sügavkülmast võetuna.

Keera biskviit tihedalt rulli. Tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberi-maasika biskviittort
Järgmine postitus
Maasika-jogurtitort
3 Kommentaari

May 22, 2016

Miks munad toasoojad peavad olema? Tavaliselt ma ikka vahustan otse külmkapist.

Pilti vaadates jookseb suu vett, väga mõnna, aga ei viitsi vist hakata vaaritama täna. Teen parem kondsenspiimaga jäätist, aga panen ka eksperimendi korras kakaod hulka. http://omg.ee/kohvijaatis-retsept/

Kui vaarikaid näen, siis peab rullbiskviidi ka ära proovima. Ilma nendeta oleks vist ei ole nii hea, annavad mõnusalt maitsele kontrasti.


May 22, 2016

Tere Silja!
Munad peavad olema toasoojad, sest siis nad vahustuvad paremini.
Vaarikad sobivad siia rulli väga hästi ja lisavad mahlakust ning hapukust, kuid vabalt võid kasutada ka muid marju nt. maasikaid, mustikaid, sõstraid.


November 18, 2017

Tõeliselt maitsev ja patuvaba maiustus:) Meie pere suuuuuur lemmik!!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberi-maasika biskviittort

Mahlane kodune biskviittort hapuka rabarberi-maasika keedise ja magusa vanillikreemiga.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.