Maasika ja rabarberi kooslus töötab hästi ka sellles jahutavas maiusroas.

  • 300 g rabarberit, viilutatud
  • 50 ml maasikamahla või vett
  • 75 g suhkrut
  • 100 ml piima
  • 150 ml 35% koort
  • 1 vanillikaun, poolitatud
  • 3 munakollast
  • 75 g suhkrut
  • 200 ml maitsestatud maasikapüreed*

Hauta rabarberit suhkru ja maasikamahlaga madalal tulel kuni rabarber on pehme, seejärel püreesta blenderis.

Kuumuta potis piim, vahukoor ja vanill keemistemperatuurini, tõsta tulelt. Vahusta munakollased suhkruga. Kalla kuum piima-kooresegu vähehaaval munakollastele, hoolega segades. Kuumuta saadud segu vesivannil kuni see pakseneb ja sarnaneb vanillikastmega, nii 10-15 minutit. Jahuta jäävannis. Eemalda vanillikaun. Vala vanillisegu läbi sõela rabarberipüree hulka, sega, jahuta ning valmista jäätisemasinas.

Kui jäätis hakkab valmis saama, too külmikust välja maasikapüree ning jäätist 1-liitrilisse karpi tõstes lao see kihiti maasikapüreega, nii 1 cm kiht jäätist, ühtlane õhuke kiht püreed, jälle jäätist jne. Pista jääkappi.

*Maasikapüree magustada oma maitse järgi, hea oleks kasutada mett, agaavinektarit või lisada hoopiski muuhulgas lusikatäis glükoosi, siis ei külmu maasikaosa liiga kõvaks. Maasikapüree asemel võib kasutada ka talvest üle jäänud toormoosi.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)