Maitsev ahjuomlett pastaga, milles saad ära kasutada ka eelmisest päevast järelejäänud pastat. Toidu valmistamiseks vali pann, millega sobib ka ahjus küpsetada. Kogused 2-3 sööjale.

  • 0,5 keskmist suvikõrvitsat
  • 3 muna
  • 0,5 dl vahukoort
  • 6-7 kirsstomatit
  • 100 g meelepärast pastat
  • peotäis riivjuustu
  • maitsestamiseks soola-pipart
  • praadimiseks õli

Keeda pasta. Lõika suvikõrvits väikesteks kuubikuteks ning prae pannil pehmeks, maitsesta natukese soolaga.

Klopi lahti munad, lisa vahukoor ja maitsesta soola-pipraga. Kalla pannile suvikõrvitsate peale – jaota ühtlaselt peale ka pasta ja kirsstomati poolikud. Prae omlett pannil alt pruunikaks, seejärel tõsta ahju. Küpseta 200-kraadi juures ca 10-15 minutiks, kuniks muna on pealt hüübinud. Raputa peale riivjuust.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (retsept ilmus ajakirjas Nipiraamat, aprill 2018)