Lehttaignast põhjaga hõrk pirukas.

  • 500 g lehttainast
  • 25-30 peenemat sparglivart
  • 100 g Gruyere juustu
  • 100 g Gouda juustu
  • soovi korral paar viilu suitsusinki või peekonit

Rulli lehttainas 3 mm paksuseks, lõika noaga meelepärasteks ristkülikuteks. Tainaäärtesse tee noaga sisselõiked, servast 10-15 mm kaugusele, et ääred kerkiksid kõrgeks. Keskosa torgi kahvliga tublisti läbi, et see liigselt ei kerkiks. Pista 20 minutiks külmkappi.

Eelküpseta pirukapõhjasid 200-kraadises ahjus juures 10-15 minutit, olenevalt lõigatud suurusest.

Riivi juustud ja tükelda sink. Trimmi sparglivarred ühepikkusteks, auruta 2-3 minutit. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Puista eelküpsetatud pirukapõhjadele juustud ja sink, kõige otsa säti ritta sparglivarred. Küpseta 180-kraadises ahjus veel 15-20 minutit.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)