Lehttaignast põhjaga hõrk pirukas.

  • 500 g lehttainast
  • 25-30 peenemat sparglivart
  • 100 g Gruyere juustu
  • 100 g Gouda juustu
  • soovi korral paar viilu suitsusinki või peekonit

Rulli lehttainas 3 mm paksuseks, lõika noaga meelepärasteks ristkülikuteks. Tainaäärtesse tee noaga sisselõiked, servast 10-15 mm kaugusele, et ääred kerkiksid kõrgeks. Keskosa torgi kahvliga tublisti läbi, et see liigselt ei kerkiks. Pista 20 minutiks külmkappi.

Eelküpseta pirukapõhjasid 200-kraadises ahjus juures 10-15 minutit, olenevalt lõigatud suurusest.

Riivi juustud ja tükelda sink. Trimmi sparglivarred ühepikkusteks, auruta 2-3 minutit. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Puista eelküpsetatud pirukapõhjadele juustud ja sink, kõige otsa säti ritta sparglivarred. Küpseta 180-kraadises ahjus veel 15-20 minutit.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)

 




Eelmine postitus
Sibulapirukas
Järgmine postitus
Spinati-juustu pirukas
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Sibulapirukas

See sibulapirukas on maitsev, mitte ülearu rammus, lihtne teha ja odav pealekauba. Kes tahab rammusamat suutäit, teeb pirukapõhjaks klassikalise muretaina.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.