See sibulapirukas on maitsev, mitte ülearu rammus, lihtne teha ja odav pealekauba. Kes tahab rammusamat suutäit, teeb pirukapõhjaks klassikalise muretaina.

Koogipõhi:
  • 2 dl neljaviljahelbeid
  • 1 dl nisujahu
  • 1 muna
  • 30 g õli
  • soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g teralist kohupiima
Täidis:
  • 500 g sibulaid
  • praadimiseks õli
  • 50 ml valget kuiva veini
  • soola, pipart
  • 50 g juustu
  • 1,5 dl 10 % hapukoort
  • 1 muna
  • kuivatatud peterselli

Sega koogipõhjaks helbed ja jahu soola ja küpsetuspulbriga. Lisa muna, õli ja kohupiim ja mätsi kokku tainas. Määri 24 cm-se läbimõõduga pirukavorm võiga ja suru tainas vormi põhja ja külgedele, eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud sibulad. Prae kuni sibulad hakkavad kergelt värvi muutma, lisa vein, petersell, sool ja pipar ja kuumuta nii kaua kuni vein on ära aurustunud. Jahuta.

Klopi hapukoor munaga segamini ja lisa sibulatele. Riivi hulka juust ja sega kõik ühtlaseks. Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale ja küpseta veel 25 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)