See pirukas on hästi juustuselt mahlane ja mõnusa krõmpsuva põhjaga; kõigele lisaks hea lihtne teha ning maitseb nii äsja ahjust võetuna kui ka jahtunult.

Taigen:

  • 100 g võid
  • 50 riivitud juustu
  • 2 dl nisujahu
  • 2 spl külma vett

Täidis:

  • 250 g värsket spinatit
  • 200 g feta juustu
  • 100 g riivitud juustu
  • 2 dl 10% koort või maapiima
  • 3 muna

Valmista piruka põhi näppides külmad võitükid jahu ja riivjuustu sisse. Lisa lõpus paar supilusikatäit jääkülma vett ja mätsi ühtlaseks. Rulli taigen lahti, tõsta 24 cm-se lahtise pirukavormi põhja ja servadele ning pane külmkappi ootele.

Kuumuta spinatilehed vähese veega kuni lehed on pehmeks tõmbunud. Jahuta kiiresti külma vee all, nõruta ja pigista vesi välja ja tükelda. Kui kasutad külmutatud spinatit, siis sulata see (soovitavalt eelneval päeval) ja pigista võimalikult palju vett välja.

Küpseta põhi 200-kraadises ahjus 10 minutit.

Sega omavahel täidise ained ja tõsta saadud segu eelküpsetatud pirukapõhjale. Alanda ahju temperatuuri 180 kraadini ning küpseta pirukat veel ca 20-30 minutit kuniks see on pealt kuldne ja täidis hüübinud.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)