Lehttaignast põhjaga hõrk pirukas.
- 500 g lehttainast
- 25-30 peenemat sparglivart
- 100 g Gruyere juustu
- 100 g Gouda juustu
- soovi korral paar viilu suitsusinki või peekonit
Rulli lehttainas 3 mm paksuseks, lõika noaga meelepärasteks ristkülikuteks. Tainaäärtesse tee noaga sisselõiked, servast 10-15 mm kaugusele, et ääred kerkiksid kõrgeks. Keskosa torgi kahvliga tublisti läbi, et see liigselt ei kerkiks. Pista 20 minutiks külmkappi.
Eelküpseta pirukapõhjasid 200-kraadises ahjus juures 10-15 minutit, olenevalt lõigatud suurusest.
Riivi juustud ja tükelda sink. Trimmi sparglivarred ühepikkusteks, auruta 2-3 minutit. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Puista eelküpsetatud pirukapõhjadele juustud ja sink, kõige otsa säti ritta sparglivarred. Küpseta 180-kraadises ahjus veel 15-20 minutit.
Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)