Porgandikook šokolaadises versioonis.

Põhi:

  • 1 dl rosinaid
  • 2-3 sl rummi
  • 3 muna
  • 1,25 dl suhkrut
  • 4 dl nisujahu
  • 1 dl hakitud mandleid
  • 1 dl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • noaotsaga soola
  • 150 g 70% apelsinimaitselist šokolaadi
  • 1 dl õli
  • 7,5 dl peenelt riivitud porgandeid
  • niisutamiseks 1 dl apelsinimahla

Täidis ja glasuur:

  • 1 dl apelsinimahla
  • riivitud apelsini koort
  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 2 sl võid
  • 100 g tumedat šokolaadi

Pane mõned tunnid varem rosinad rummi sisse ligunema. Kalla õli potti ja lisa tükeldatud šokolaad, sulata madalal kuumusel. Lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga, sega hulka sulašokolaad.

Sega jahu sooda, kakao, küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa munavahule porgandid, mandlid, rosinad ja kuivained, sega ühtlaseks ja kalla võiga määritud 24 cm-se läbimõõduga koogivormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 60 minutit. Jahtunud kook lõika kaheks kihiks ja niisuta mõlemaid pooli apesinimahlaga, lase mahlal sisse imbuda.

Kreemiks pane kõik ained potti ja kuumuta vaiksel tulel, kuni šokolaad on sulanud. Lase jahtuda ja määri koogi vahele ja peale.

Kaunista piimašokolaadis rosinate ja piimašokolaadist pallidega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)