Sõstra-martsipani purukook

Lihtsalt valmiv kohupiimatäidisega sõstrakook martsipanise purukattega.

Puru:

  • 6 dl nisujahu
  • 200 g võid
  • 100 g suhkrut
  • näputäis soola

Täidis:

  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 500 g kohupiima
  • 1 dl hapukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 500 g sõstraid
  • 100 g martsipani

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa väikesed külmad võikuubikud ja näpi puru-taoliseks massiks. Kata kõrgemate äärtega ahjuvorm (25×35 cm) küpsetuspaberiga ja raputa põhjale 2/3 purust, vajuta õrnalt puru kinni.

Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor ja vanillsuhkur. Tõsta kohupiimatäidis purupõhjale. Raputa peale sõstrad.

Näpi allesjäänud puru hulka martsipan ja kata sõstrad purukihiga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Maasika-rabarberi purukook kohupiimaga
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Maasika-rabarberi purukook kohupiimaga

Suur ja mahlane purukook krõbeda kaerahelbekatte ja kohupiimatäidisega, kus maitses tunda nii rabarberit kui maasikat.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.