Lihtsalt valmiv kohupiimatäidisega sõstrakook martsipanise purukattega.

Puru:
  • 6 dl nisujahu
  • 200 g võid
  • 100 g suhkrut
  • näputäis soola
Täidis:
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 500 g kohupiima
  • 1 dl hapukoort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 500 g sõstraid
  • 100 g martsipani

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa väikesed külmad võikuubikud ja näpi puru-taoliseks massiks. Kata kõrgemate äärtega ahjuvorm (25×35 cm) küpsetuspaberiga ja raputa põhjale 2/3 purust, vajuta õrnalt puru kinni.

Vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor ja vanillsuhkur. Tõsta kohupiimatäidis purupõhjale. Raputa peale sõstrad.

Näpi allesjäänud puru hulka martsipan ja kata sõstrad purukihiga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40-45 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)